Vrouw – spiritueel – holistica – natuurlijke gezondheid – yogini – heldervoelend lichaam – moeder – partner – dochter – zus

Jennifer Neupane-Duin

Yoga en Mindfulness docent:

gecertificeerd Pralaya en Hatha Yoga Alliance 200 instructeur met o.a. de volgende specialisaties, bijscholingen e.d.:

– Pelvic Toning; Francoise Henriette Freedman – Birth Light-UK

– Womb Sciences Immersion; Erin Foley / Usha Anandi – Womben Wellness – Yoga Alliance Continuing Education

– Hormoonyoga; Dinah Rodiques (Brazil)/ Sylvia Mullaart-Bonn

ervaringsdeskundige op gebied van bekken(bodem)problematiek,

– pre- en postnatale yoga,

founder van het unieke Pelvic Health Yoga Programma (PHYP) traject.

Geboren en opgegroeid in een familie met diverse godsdiensten en nationaliteiten, waardoor breed perspectief al jong aangeleerd was. Voeg daarbij toe: oog voor detail, een helder voeldend lichaam en de innerlijke wijsheid vanuit ervaringsvelden. Daartoe ben ik in staat om te werken met de energetische aspecten van het aardse leven.

Vanaf 2000 deelgenomen aan een breed spectrum van bijscholingen die te maken hebben met yoga, het bekken, meditatie, zelfontwikkeling, en veel-veel meer.

Opleidingen, cursussen, workshops die gevolgd zijn en disciplines die eigen zijn gemaakt in de afgelopen jaren binnen de yoga, mindfulness, coaching wereld (in willekeurige volgorde):

Yoga Alliance Teacher Training 200 (& 500) Hrs, Hatha Yoga & Kundalini Yoga – Dorinda Farver, Pralaya Yoga – Robert Boustany, Pelvic Toning BirthLight UK – Francoise Henriette Freedman, Womb Sciences Immersion – Usha Anandi, Aruna Yoga – Nicky Forman, Hormoonyoga – Dinah Rodigues, Nuad Boran Thaise Massage, Yin yoga, Critical Alignment Yoga, Restorative yoga, Zwangerschapsyoga, Kinderyoga, Alpha training I & II, Shiatzu massage, Vipassana Meditatie, Kwantum Fysica, Ayurveda, Toa, Buddism Doctorine – Universiteit van Cambridge, Bhagavad Gita, Vastu Shastra, Culturele Communicatie.

 

Herken je het volgende?

 

Je bent niet thuis en opeens moet je niezen of een paar keer flink hoesten. En wat er dan gebeurd is niet plezant, een natte slip….

Hoesten en niezen zorgt voor een behoorlijke kracht op het bekkenbodem. De spieren zijn niet krachtig genoeg en hierdoor verlies je urine tijdens deze plotselinge druk op de bodem.

Hiervoor zijn kegel oefeningen, en deze deed je, maar je stootte tegen een “glazen plafond” met resultaat, oftewel je merkte verbetering maar niet voldoende. Je gaf de moed op en je blijft nu dus maar met dat eeuwige verbandje in je ondergoed rondlopen. Dacht je tot nu toe! 

Want wat als ik je nu eens vertel: dat je alleen kegeloefeningen of bekkenbodemoefeningen doen niet de volledige aanpak of oplossing is voor het probleem.

En dus blijft het gewenste resultaat uit: lichamelijk gezond zijn en zorgeloos genieten in het dagdagelijkse leven. En dat is toch wat je wilt?

 

Bekken(bodem) problemen? Je bent niet alleen!

Zoveel vrouwen hebben hier last van. En je hoeft er niet mee te leren leven! Er is een oplossing voor je ongemak.

Ik was ook net als jij.

Na de bevalling van onze eerste dochter had ik redelijk wat problemen, te danken aan een baby baren zonder persweeën, en de reguliere zorg kon mij niet voldoende helpen. De reguliere therapieën, behandelingen en oefeningen gaven helaas maar nihil resultaat. Er was vooruitgang maar telkens stagneerde het. Ik botste steeds tegen een glazen plafond.

Hoe kwam dat toch? Ik was toegewijd aan het verhelpen van mijn probleem. Ik ben als yoga docent toen zelf maar zoveel mogelijk kennis gaan vergaren, vernieuwing toe brengen aan oefeningen en op een holistische manier naar mijn problemen gaan kijken.

En het gaf me revolutionaire inzichten!

En het mooie was door deze opgedane wijsheid, tools en ervaringen zelf in te zetten…. boekte ik enorme resultaten in korte tijd!

In ene werd het kei-makkelijk!

 

Ik was zowaar in 3 weken van mijn bekken-instabiliteit af.  Tot op de dag van vandaag is ook lage rug pijn niet terug gekomen!

In mijn tweede zwangerschap kreeg ik te maken met bekkeninstabiliteit. Vrouw, vrouw wat voelde ik me ongemakkelijk. Als fysiek sterk, sportieve en gezonde jonge vrouw met vele yoga-opleidings uren achter de kiezen…. Het viel me zwaar.

Opnieuw mijn eigen ontwikkelde FEM-methode weer toegepast. En met wat ondersteuning uit de complementaire zorg was ik zowaar in 3 weken van mijn instabiliteit af. Deze is weggebleven, zelfs geen last met 41+ weken zwangerschap of nadien na de bevalling. Ook lage rugpijn, klachten en ongemakken in welke vorm dan ook, tijdens de menstruatie cyclus zijn tot op de dag van vandaag niet terug gekomen!

Unieke aanpak voor diverse vormen van bekken problematiek, zowel fysiek, als wat er emotioneel en mentaal bij hoort.

Ik merkte na het draaien van een eenvoudig pilot-programma met een 7-tal dames met ieder hun klachten. Dat ik een unieke aanpak had gecreëerd voor diverse vormen van bekken problematiek, zowel fysiek, als wat er emotioneel en mentaal bij hoort. En deze informatie, ervaringen, oefeningen en tools wil ik met jouw delen!

In het unieke zelf samengestelde Pelvic Health Yoga Programma-traject.

In eerste instantie zodat ook jij:

 • een sprintje kan trekken om je kapoen te leren fietsen,

 

 • kan springen op de trampoline zonder dat je blaas wordt leeg gemaakt in je onderbroek,

 

 • kan niezen of hoestbuien kan ondergaan zonder zorgen,

 

 • geen reserve slip hoeft bij te dragen,

 

 • of verbandje hoeft te gebruiken.

Zodat jij gewoon:

 • kan genieten tijdens het vrijen,

 

 • geen pijn in je bekken hoeft te hebben tijdens je zwangerschap,

 

 • die wandelingen kunnen maken zonder dat je pijn in je onderrug krijgt,

 

 • dat je jouw kinderen kan dragen in een draagzak,

 

 • moeiteloos staand werk kan doen,

 

 • je stabiler door het leven gaat,

 

 • je vitaler voelt en beter je grenzen kan aanvoelen,

 

 • etc, etc.

Gratis Pelvic Health Yoga intake gesprek?

Dat kan. Online kunnen we een veilige video verbinding maken en zo kun je vanuit je eigen comfortabele huiskamer aangeven waar je last van hebt.

Bijvoorbeeld: Bekkeninstabiliteit, lage rug pijn, pijn in de heupen of andere aanverwante problematiek. (Denk maar aan leeg loop van energie, burn-out, depressie… ook dit komt voort vanuit een bekken dat uit balans is.)

Vervolgens toets ik af of ik je kan helpen met de aangegeven problematiek, welke methodiek mogelijk is en hoe ik deze kan uitzetten samen met jou.